Нова твБурният вятър събори фасадата на мол в центъра на Благоевград. 

...
Нова твБурният вятър събори фасадата на мол в центъра на Благоевград. 
Коментари Харесай

Вятърът събори фасадата на мол в Благоевград

Нова тв

Бурният вятър събори фасадата на мол в центъра на Благоевград.  Жертви и потърпевши няма, макар че мястото е извънредно оживено.

Около 18 часа фасадата на мола съдбовно се огъва под напора на мощния вятър. Следва тежък екот и за момент пред входа на комерсиалния център се стовариха тонове ламарина. Последва тишина и тягостно очакване, до момента в който се откри има ли затрупани хора.

Илияна Димитрова е измежду хората, които виждат от близко ужаса с летящите ламарини. Със фамилията си тя седи в заведението, директно до мола, когато вятърът стартира да събаря структурата.

„ Там на масата до климатика, още ни седи поръчката…Всичко се срути внезапно. Нямаше хора, за шанс, нямаше хора. Просто продължаваше да духа доста мощно и тези платна летяха, ние тръгнахме нататък към постройката на Национален осигурителен институт и те летяха по нас ”, споделя дамата пред Нова тв.

Вътре в мола блокирани се оказват стотици хора, най-вече възпитаници и студенти.

„ Ние седяхме в партера и всичко почна да се тресе доста мощно.. доста мощен тропот, качихме се до горе и в този миг към този момент стартира да мирише на изгоряло, слезнахме и ни изтеглиха през кафето, към този момент всичко се беше срутило ”, споделя Ивана Тагарева.

Паднала е цялата източна фасада на постройката. По първична информация няма потърпевши. 

Посетителите са изведени през един от задните входове на комерсиалния център.

„ Предприети са нужните дейности по обезопасяване на периметъра, тъй че в резултат на мощния вятър, в случай че продължат да падат тези декоративни детайли да не пострадат хора ”, споделя регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов.

Районът към мола ще остане отцепен до момента в който вятърът не утихне. Едва когато времето се успокои ще стартират дейностите по разчистване на региона. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР